Voedingsadvies

‘Nooit geweten dat de conditie van mijn darmen iets te maken had
met mijn eeuwige verkoudheid’
zei laatst een van mijn cliënten….

Het was voor haar echt een eyeopener toen ze ondervond dat ze dankzij de juiste voeding en voedingssupplementen weer vrij kon ademen en die berg papieren zakdoekjes niet langer nodig had. Overigens hebben meer klachten te maken met de darmen. Denk aan allergieën, auto-immuunziekten en gewrichtsklachten. Een goed voedingspatroon maakt ook hier een wereld van verschil en brengt je darmen weer in balans.

‘Je voeding is je medicijn en je medicijn is je voeding.’

Deze uitspraak van Hippocrates is dan ook een belangrijk uitgangspunt in de orthomoleculaire geneeskunde. Alles draait om je voeding. Vandaag de dag neemt door de uitgeputte landbouwgronden de hoeveelheid vitaminen en mineralen in ons voedsel gestaag af. Daarentegen neemt onze behoefte aan die voedingsstoffen juist toe. Stress en luchtvervuiling zijn echte vitamineslurpers.

Orthomoleculair betekent letterlijk de ‘juiste moleculen’ ofwel ‘optimale voedingsstoffen’. Maar wat juist en optimaal is, verschilt per persoon. Daarom bespreek ik altijd je huidige leef- en eetgewoonten, je doel(en) en eventuele klachten. Kortom, ik verzorg individueel maatwerk en mijn advies vul ik zo nodig aan met de juiste voedingssupplementen. Zo kan je je gezondheid in stand houden, herstellen of zelfs aanzienlijk verbeteren!

Daarbij ga ik altijd uit van je huidige eetpatroon, dat vormt de basis. Vóór de afspraak vraag ik je een aantal dagen een eetdagboek bij te houden. Dat geeft inzicht wat goed is om in je eetpatroon aan te passen en wat je direct resultaat zal opleveren. Hebben we meer informatie nodig om het voedingsadvies goed bij jou te laten aansluiten, dan bied ik extra onderzoeken zoals een levendbloedanalyse.

Mijn focus voor jou: balans, energie en een krachtige weerstand!